ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
Τάρτα φουντουκιού

Τάρτα φουντουκιού

Υλικά

Για τη βάση: 1 πακέτο τύπου πτι μπερ, 1/2 κούπα φουντούκια αλεσμένα, 1 κούπα μαργαρίνη λιωμένη, 1 βανίλια

 

Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε: 60 γρ. μαργαρίνη, 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1/2 κούπα κρέμα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα κ.τ.λ.), 1 ½ κούπα χοντροκομμένα φουντούκια

 

Εκτέλεση: Στρώνουμε με λαδόκολλα ταψάκι 30x35, έτσι ώστε να εξέχει 2 εκ. από κάθε άκρη. Σε μπολ ανακατεύουμε τα πτι μπερ αλεσμένα στο multi, τη μισή κούπα αλεσμένα φουντούκια, τη μαργαρίνη λιωμένη και τη βανίλια. Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πατάμε καλά να στρωθούν ομοιόμορφα. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά  τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα φουντουκιού μέχρι να λιώσουν και να πήξουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μίγμα σοκολάτας τα χοντροκομμένα φουντούκια. Στρώνουμε το μίγμα σοκολάτας πάνω στο μίγμα μπισκότων και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και στερεοποιηθεί. Κόβουμε το γλύκισμα σε κομμάτια και σερβίρουμε.